Kyckling med fetaost och fetaost


Ciao alla bloggisar!

Idag ska vi laga något från landet som visar hur det går om alla går i pension vid 35 och ens finansminister är en femåring med bokstavskombination; Grekland!

Ingredienser:

  • ett par kycklingfileér (eller bröst, så länge fjädrarna är borta duger det nog)
  • 2dl matlagningsgrädde
  • 200g fetaost
  • en handfull oliver
  • basilika
  • salt
  • peppar
  • pasta efter behov

Börja med att smöra in en ugnsfast form med smör. Inte olja. SMÖR! Ingen jäkla lättmargarin heller! Släng därefter i kycklingen, bonuspoäng om den är djupfryst, det betyder att du prioriterar andra saker i livet än att planera i förväg.

Dränk kycklingen i matlagningsgrädden, vem gillar torra kycklingfileér liksom? Garnera med fetaosten. Eftersom att ost är livets pålägg så slänger vi på 300g bara för att! Mer feta till folket! Salta, peppra och basilika efter behov.

Släng därefter in formen i ugnen, som du borde ha ställt in på 220 °C för ett bra tag sedan, duhh. vänta i cirka 30 lååånga minuter, passa på att filosofera, sortera bokhyllan i bokstavsordning och koka lite pasta.

Servera med svarta oliver (med kärna) och gröna saker.

Bon appétit liksom!

Grekisk kyckling

P.S Observera hur jag har tagit bilden på maten med en häftig app, så det ser ut som att den är tagen med en kamera från DDR-Tyskland som någon doppat i vaselin! D.S

,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *