Pytt-i-panna med rödbetor och BACON


Hej bloggen! Mmm!

Idag ska vi laga ungkarlarnas ungkarlsrätt nummer ett, pytt-i-panna! Självfallet är en panna med pytt inte komplett utan ägg och rödbetor, och en måltid är som vi alla vet inte komplett utan bacon. Därför slänger vi med dessa ingredienser också.

Ingredienser:

  • 300g (typish) pytt-i-panna
  • minst 2 ägg
  • ett par rödbetor
  • en jäkla massa bacon (140g? make that 1400g!)

Börja med att hälsa på din lokala mataffär och leta upp Felix pytt-i-panna. Felix är en hyvens kille som lagar det mesta och sedan paketerar detta  i påsar, perfekt för den tidsmedvetna studenten! Stek sedan ovannämnda pytt tills den antar en gyllenbrun färg och en ljuvlig doft uppenbarar sig i din kokvrå. Stek sedan äggen, vändstekt/sunny side up, vem bryr sig om vilket? (Protip: knäck äggen först). Färdig med äggen? Bra! Nu är det dags för själva pricken över i:et, BACON!

Hippokrates sade en gång; “Om det är menat att vi ska vara vegetarianer, varför är då grisar gjorda av bacon?” – Det är lätt att förstå vad han menade när den ljuvliga doften av grisfett börjar belägra rummet likt en tysk pansardivision. Ljuvligt var ordet!

Släng nu upp allt du lagat med kärlek på en tallrik och garnera med rödbetor och ketchup (det är viktigt med grönsaker!); och Voila!

Happy matlagning!

Pytt-i-panna

,

2 responses to “Pytt-i-panna med rödbetor och BACON”

  1. Äntligen en matblogg som förstår att bacon gör mig glad. Hippokrates hade varit stolt and so am I!

  2. Var är ugnspannkakan med äpple, kanel och hasselnötsallad? Ett kulinariskt vardagsmästerverk som i alla avseenden borde ha förtjänat sin plats på matbloggen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *